недеља, 12. јун 2011.

Novi stari dečaci...

                                                                                                                                                                                                                                                                                        Pazite se samo vas gledaju


            Kao što rekoh ,neki novi stari momci...:DDD. Po godinama jos uvek dečaci ali treba da sednete i razgovarate sa njima .Klinci iz kraja koji su kao ludi pisali texstove i repovali ..pesme govore. A sve je počelo sa Mačkice tigrice ..Svar od koje mi se digne kosa na glavi je imam dve cerke ali toliko istine u texstu,danasnja stvarnost od koje ne moze da se pobegne. Ne foliraju se,obični momci koji su na svojoj koži osetili mnogo ružnih stvari i textovi ako ih pažljivije slušate govore o tome ..Ali znaju da pišu ..
Dakle postovane dame i gospodo,ovog puta momci iz moje ulice ili ti poznatiji kao Elitna Ekipa .Dakle čine ih dva a povremeno i tri momka Light , P4 stalna postava i Rope  trenutno nije zvanično u grupi ali je jedan od osnivača.


 I sta reći o njima, Dobri fini momci koji znaju da kažu dobar dan i dovidjenja ,verovatno zahvaljujući svojim mamama koje su ih lepo vaspitale . I nisam ironična ,pogotovu sto kad za nekog kažete da je reper , a danas su  svi "reperi" to znači da nema gram mozga u glavi bavi se nezakonitim poslovima itd,znaci nista lepo...Ovi momci i jos nekolicina u ovoj zemlji pokazuju svojim ponasanjem da nije tako ..:D i kazem ovo jer ih licno poznajem.
 Ali da se vratimo na muziku ,dakle ta famozna pesma Mackice tigrice...brrrr..ne zamerite mi na komentaru ali prvi put kad sam je čula kosa mi se digla na glavi ,ali kad malo bolje razmislim ,šta su oni tu loše rekli.. 
 Momci koji kad udju u studio snimaju i snimaju i snimaju i snimaju ...o njihovim stvarima sve najbolje jer su i matrice kako se sad to kaze "prevežbane" o textovima sam već rekla šta imam tako da kad se dva odlična spoje nastaje ludilo zvano Elitna Ekipa....:DDD                                                                                            
     I eto ,dodjosmo i do toga ...momci iz kraja zvanično izdali svoj mislim po redu drugi album ali je ovaj ozvaničen "Rep industrija"..:D...Ovo ko nije preslušao obavezno neka se potrudi jer vredi. Rekli su šta su imali da kažu i to vrlo razborito. Rekoh u prethodnom textu da mi je ok muzika ona koja može da  mi pomeri dupe:DDDDD ,sad će vrlo pametni da kažu kako slušam muziku dupetom ( bilo ih je ) ali kako okarakterisati muziku koja vas natera da se pokrenete,a često kad hoćete nekog da pomerite kažete mu da pomeri dupe.         
        Tamni grad..realan opis i pogled na način zivota u Trsteniku..odakle su dečaci.Zrelo razmišljanje od pre par godina , "Dodji na kafu"smešno ali istinito u ovom ludom svetu,mora čovek da pazi koga zove na kafu ,kad u koje vreme ...bljak pretvorili smo se u masine za laž ,prevaru i sve ostalo...ali pesma je odlična i nije na ovom albumu...:DDDDDDDDDDDDDDDD.Par pesama izbačenih na You tube potpisanih kao Drum familija koje sam preslušala i rekla bih ovako ...Joooj Dragana i Nervno odeljenje dele prvo mesto , sa novog albuma "Sasavi medenko" ," Jer ona zeli samo "uradjena  u saradnji sa Nidzom blejom  ," Mrak ti i ja " fenomenalna balada koja vas baci u razmisljanje, samo govore da rep ne mora da bude samo ulična priča koja će onome ko sluša da usadi u memoriju da mora da bude u getu i loš da bi pokazao ko je...(?) ."Sve je ok" u saradnji sa  Juice-om ida ne davim više sa ovim delom ,imate na Y T sve pa preslušajte .Nećete izgubiti vreme a ni kvalitet neće da izostane .

     Najbitnija stvar koju nisam spomenula je da imaju svoj sopstveni  studio u kome snimaju sve...:D,i da i njihovi prijatelji koji se bave muzikom snimaju kod njih .Spotove rade sami bez velikih finansija i to upakovano izgleda odlično,i da ne zaboravim Elitna ekipa nisu samo 2-3 čoveka,ima ih više nego dovoljno da ako ovako nastave prerastu u jednu veliku instituciju ,što im od srca želim ,zaslužili su jer taj studio o kome pričam su napravili sopstvenim radom a samo rade ono što najviše vole . Oni dišu muziku i zaslužuju da budu medju najboljima.
    I eto sta reći o dečacima koji koji to sto rade rade iz ljubavi prema muzici , rade to jer žele da pokažu da su drugačiji , da možda mogu da promene razmišljanja onih koji ih vole , da im pokažu drugaciji put ,put ulice kojom bi hodali uzdignute glave i imali šta da ispričaju svojoj deci i unucima.Dečaci koji bi trebali da budu ponos ovog grada a često nailaze na zid koji ne mogu da predju i to samo zato što ne vole da mole , i zato što se ne služe politikom.Tužno ali istinito , da grad ima tako malo ili ni malo razumevanja za talente .
    Ne bih više davila večeras jer što se tiče njih pristrasna sam...Neka ostane ovako ...a točak je počeo da se okreće...i samo polako...


                                        Pozdrav dragi moji  do neke druge priče a vaša Molesti ode na spavanje od oko 3-4 sata pa ponovo na posao.....

                                                                                         Ljubim

1 коментар: